Skip links

SUP huren Leiden

Tour rond door de Leidse binnenstad en FEEL FREE

Cool dat je een SUP wilt huren in Leiden! Stand up paddle boarden wint aan populariteit en dat is niet voor niets. Met een beetje balans en sportiviteit is het voor iedereen toegankelijk. Of je nu sportief wilt touren of relaxed dobberen met onderweg een ijsje, koffie of lunch.

Met je eigen huur-SUP kun je zelf op ontdekkingsreis door de grachten.

Bekijk de routes

Like walking on water only better

 

2 uur Sup huren
 • Locatie Centrum Leiden
 • Geschikte routes Kort en medium
 • Inclusief Drybag
 • Premium Board Fanatic Ray Air Pure Tour SUP
3 uur sup huren
 • Locatie Centrum Leiden
 • Geschikte Routes Medium en lang
 • Inclusief Drybag
 • Premium Board Fanatic Ray Air Pure Tour SUP
Duo sup Samen op 1 sup
 • Locatie Centrum Leiden
 • Duur 2 of 3 uur
 • Geschikt voor Stelletjes / ouder+kind
 • Premium board Fanatic Ray Air 400L DUO SUP
Fanatic SUP board

Hoe werkt SUP huur?

Reserveer een tijd

Reserveer via het boekingsformulier een tijdstip dat jou uitkomt en bepaal of je 2 of 3 uur zelfstandig wilt suppen (met korte uitleg vooraf).

Zoek een leuke route uit

Kies een van de routes uit onze routepagina – je krijgt die op een geplastificeerd kaartje mee voor onderweg! Zelf een route bepalen mag natuurlijk ook.

Haal je board op en FEEL FREE

Op het gereserveerde tijdstip liggen de boards voor je klaar in de gracht en stap je midden in het centrum van Leiden op. Na 2 of 3 uur lever je ze weer in en ben je een ervaring rijker.

Veelgestelde vragen

Vanwege onze stabiele SUPs die ook voor beginners geschikt zijn, is de kans dat je in het water valt niet groot. Toch raden we aan om kleding aan te trekken die nat kan/mag worden, denk bijvoorbeeld aan (sneldrogende) sport- en zwemkleding. Bij minder weer of wind kan het fijn zijn een windstopper of regenjas over je kleding te dragen.

De meeste mensen suppen op blote voeten. Je kunt natuurlijk ook waterschoenen aandoen.  Neem ook een handdoek mee en eventueel een setje reservekleding voor de zekerheid. Het kan lekker zijn om halverwege een verfrissende duik te nemen. Vergeet niet je zonnebrand en/of een pet, je verbrand snel op het water!

Uit ervaring weten we dat je voor een leuke tour altijd meer dan een uurtje onderweg bent! Met wat uitleg, opstappen en afstappen erbij ben je al snel een tijdje bezig. Helemaal als je onderweg ook nog een ijsje/eten/drinken haalt, zoals een hoop mensen doen. Dus, kies voor een 2 uur of 3 uur tour en maak er een leuk uitje van!

Heb je al veel SUP ervaring en wil je gewoon een uurtje flink door peddelen, neem dan even per mail contact met ons op.

Als je bij ons een SUP board huurt, geven we je altijd een drybag mee. Hierin blijven je spullen droog. Je kunt deze op je rug dragen, maar ook gemakkelijk voorop je SUP vervoeren. Neem hier ook een flesje water en/of wat lekkers mee voor onderweg.

Het is ook mogelijk om een tas met spullen achter te laten bij Feel Free SUP. 

Wanneer je nog nooit gesupt hebt, geven wij je een korte instructie voordat je het water opgaat. Suppen is niet zo moeilijk en je hebt geen ervaring nodig (maar natuurlijk wel een zwemdiploma). Kijk ter voorbereiding ook deze instructievideo.

Daarnaast is het ook mogelijk om een privéles van 1,5 uur (tot max. 2 personen) te boeken om te werken aan je suptechniek. 

Wij verhuren SUP boards aan mensen van 18 jaar een ouder. Voor ouders die met één kind willen suppen hebben wij een mooie uitkomst: het DUO SUP board. Deze heeft genoeg draagkracht en volume om ouder en kind samen op 1 board te laten varen. 

Kinderen met een zwemdiploma kunnen zo mee suppen. Zij krijgen een (deelbare) dubbele peddel mee: zo kan jouw kind zittend meevaren, vergelijkbaar met kajakken.

Tussen de 12-18 kun je ook op een eigen board mee suppen, als er ook ten minste een ouder (iemand) meegaat. Bij minderjarigen dient de ouder het eigen risicoformulier (mede) te ondertekenen. 

Ons DUO-board is langer en kan meer gewicht dragen (tot 160kg). Hierdoor is het mogelijk om hier samen op te suppen! Je kunt samen op het board staan. Dit voelt in het begin iets onstabieler dan wanneer je alleen op een board staat, omdat de andere persoon ook beweegt. Al snel merk je echter dat je echt niet zomaar in het water valt en kan je samen lekker meters maken. Double the fun!

Ook is het mogelijk om voorop het board zittend mee te varen: met een dubbele peddel zoals kajakken of op je knieën met een enkele sup-peddel. Rust tussendoor even uit, genietend van het uitzicht, terwijl jouw partner het zware werk doet ;).

In overleg, voor meer ervaren suppers, kunnen we de SUP-boards verhuren in de tas met bijbehorende pomp en toebehoren. Zo kun je hem meenemen naar een andere locatie (en daar zelf oppompen ;)). Wil je een sup huren voor een hele dag? Informeer bij ons naar de mogelijkheden. 

Boek nu